Címlap Rólunk Áraink Egészségpénztár Galéria Pályázat Kapcsolat

Tömés

A rendelőnkben korszerű, esztétikus, az eredeti fogformákhoz nagyon hasonló fehér, fényre kötő kiváló minőségű tömőanyagok felhasználásával készítünk töméseket.

Inlayk (betétek) készítésére is van lehetőség kerámia és/vagy arany anyagokból. Ezeket a fogtechnikai laborunk készíti előzetes lenyomatok alapján, eztán kerülnek a fogakba ragasztással. Előnyük a szebb még tökéletesebb és egyedibb fogforma és esztétika.

Gyökérkezelés

Az elhalt, gyulladt fogbelű fogak megtartása gyökérkezeléssel történhet.

Ennek lényege a teljes gyökércsatorna rendszer feltárása, megmunkálása és tisztítása majd szükség esetén ideiglenes vagy gyógyszeres zárása. A teljes panaszmentesség elérése után következhet a végleges gyökértömés.

Ezen munkafolyamatokat a legkorszerűbb nézetek szerint a legújabb anyagok és eszközök felhasználásával végezzük.

Koronák

Azokat a fogakat, melyeket töméssel már nem lehet megmenteni, célszerű minden esetben koronával helyre állítani, így egy megbízható és hosszú távú megoldást nyújtunk e fogak részére. A koronák anyaga lehet fémre égetett kerámia, arany, aranyra égetett kerámia, tisztán kerámia vagy cirkon vázra égetett kerámia. A helyreállítás anyagának kiválasztásakor fontos szempont az esztétika a technológia pontossága a statika és természetesen az ár. Mi minden esetben az általunk legjobbnak, leginkább esztétikusak tartott technológiát javasoljuk.

Hídpótlások

Hidak készítését akkor javasoljuk, mikor valamely fog vagy fogak elvesztését, esetleges eltávolítását követően foghiány jön létre.

A foghiányok pótlása mind esztétikai mind funkcionális szempontból is fontos. A tartósan fennálló hiány következtében a fogak természetes folyamatok miatt elvándorolnak, eldőlnek és emiatt komplex problémát okozhatnak úgymint csökkent rágóképesség, állkapocs ízületi megbetegedések, fogágybetegség, kellemetlen szájszag.

A hídpótlások a hagyományos fogpótlások közé tartoznak. Ilyenkor a megtartott fogakat használjuk fel pillérként. A tartófogak előkészítése (lecsiszolása) után lenyomatot veszünk, majd ez alapján készül el a fogtechnikai laborban a végleges pótlás, ami majd beragasztással rögzül a pillér fogakon. A koronák és hidak különböző anyagokból készülhetnek melyet funkcionális és esztétikai szempontok valamint előzetes árajánlat alapján közösen választunk ki. Ezek az anyagok lehetnek fémre égetett kerámia ebben az esetben a fém lehet arany is, cirkon vázra égetett kerámia valamint tiszta kerámia.

Fogfehérítés

Rendelőnkben lehetőség van az esetlegesen elszíneződött fogak fehérítésére is. Amennyiben ez csupán néhány fogat érint, azt helyben elvégezzük. Ha minden fogát szeretné fehérebbé tenni, akkor készítünk egy az Ön egyedi fogainak megfelelő sínt melyhez mellékeljük a fehérítő zselét is és így egyszerűen otthonában tudja használni, míg a kívánt eredményt el nem éri (kb. egy hét, tíz nap). Ezen anyagok orvosi utasítás szerinti használata a fogakat nem károsítja.

Szájhigiénia

Praxisunkban szakképzett dentalhigiénikusok dolgoznak, akik professzionális száj higiénés kezelést és tanácsadást végeznek.

A szájhigiéne alapja a jó technikával végzett fogmosás. Dentalhigiénikus asszisztenseink megtanítják Önnek a helyes fogmosás technikáját, a fogzuhany használatát.

Ezt követi a fogkövek eltávolítása ultrahangos készülékkel. A fogkövet nem lecsiszoljuk, hanem nagyfrekvenciás rezgéssel leválasztjuk a fogakról. Végül a lepedéktől fogkőtől megtisztított fogakat fényesre polírozzuk.

A kezeléssel megelőzhető és/vagy megszüntethető az ínygyulladás és elkerülhetők a további panaszok melyek a fogágyat érintik. Továbbá visszanyerhető a fogak természetes színe és esztétikája.

Implantáció (Fogbeültetés)

Az elvesztett fogak pótlása mind esztétikai mind funkcionális szempontból is fontos.

Ezen fogak pótlása nem csak a hagyományos híd vagy kivehető fogsorral lehetséges, hanem a legtöbb esetben, az utóbbi évtizedekben óriási fejlődésen átment implantációval (fogbeültetéssel, műgyökér beültetéssel) is megoldható. A műgyökeret az állcsontba ültetjük be az elvesztett fogak helyére, ez néhány hónap elteltével tökéletesen rögzül, becsontosodik. A fogbeültetés előnye, hogy elkerülhető a kivehető fogsor készítésének szükségessége, elkerülhető a még meglévő természetes fogak lecsiszolása. Az implantátumok anyaga titánium, mellyel szemben allergia nem ismert. Természetesen előfordul, hogy maga a beültetés nem valósítható meg anatómiai vagy egyéb általános betegség miatt. Ezért a beavatkozást minden esetben alapos fizikális és röntgen vizsgálat előzi meg, amit szükség esetén CT, ill. laborvizsgálatokkal is kiegészítünk. Mindezek után az általunk legjobbnak tartott megoldást fogjuk Önnek javasolni. Előfordul, hogy nem áll rendelkezésre kellő vastagságú vagy tömörségű csont. Ezen esetek nagy része szintén megoldható rendelőnkben egyszerű, rutinszerűen alkalmazott csontpótlási technikákkal. E csontpótló készítmények lehetnek természetes vagy szintetikus alapúak melyek használatának szükségességéről természetesen előre tájékoztatjuk. A beavatkozások természetesen érzéstelenítésben zajlanak, tehát fájdalommentesek.

Az implantáció előnyei:

Rendelőnkben többféle típusú és gyártmányú implantátumokat használunk. Rutinszerűen alkalmazzuk a Brémában (Németország) előállított Pitt Easy és Sybron, BC, 3M MDI, valamint a Svédországban gyártott Nobel implantátumokat. Ezek mindegyike titánium alapú, de különböző formájú és más a felépítmény rendszere. Természetesen Önnek lehetősége van választásra az egyes rendszerek előnyeinek, hátrányainak és természetesen árainak megismerését követően.